Misschien heb je er wel eens van gehoord: palliatieve terminale zorg. Dit is een zorg gericht op mensen die helaas niet meer te genezen zijn van hun ziekte. Om ze een goed levenseinde te gunnen wordt er dan ingezet op palliatieve zorg. Daarmee wordt getracht de pijn te verlichten en zo op een natuurlijke, vredige manier te laten sterven. Als het gaat om palliatieve terminale zorg, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Bij de zorgservice Brabant bieden wij deze. Maar welke mogelijkheden zijn er dan ongeveer? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Thuiszorg met selectieve zorgmomenten

Een optie die er is: thuiszorg met selectieve zorgmomenten. Er wordt dan op bepaalde tijden zorg geboden. Je kunt dan bijvoorbeeld contact opnemen, mocht er behoefte zijn aan de zorg. De persoon is dan 24 uur aanwezig en beschikbaar. Op die manier weet jij dan dus zeker dat je altijd goede hulp kunt krijgen, mocht dat nodig zijn. Dit geeft een veilig gevoel, maar je kunt bovendien nog wel profiteren van de privacy. Dat zijn dus meerdere voordelen alwaar je dan van kunt profiteren.

24 uur zorg

In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je 24 uur zorg nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er zich een specifieke situaties voordoet. Vaak kan je in overleg met de zorgverzekeraar nagaan of dit een optie voor je is, of wanneer dit juist niet het geval is. Voor het medische beleid is de huisarts verantwoordelijkheid.

Palliatieve zorg in een hospice

Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid tot palliatieve zorg in een hospice. Dan word jij echt opgenomen in een hospice. Ook hier is de huisarts verantwoordelijk voor het beleid. De zorgmomenten kunnen variƫren als het gaat om de plekken en dergelijke.

 

Hierboven hebben we de verschillende opties genoemd als het gaat om palliatieve zorg in een hospice. Ben je woonachtig in Brabant, of ergens in de buurt van Brabant? In dat geval kan de Zorgservice Brabant jou zeker van dienst zijn als het gaat om palliatieve zorg. Bekijk de website voor meer informatie.