Sauna’s zijn een populaire manier om te ontspannen en te genieten van de voordelen voor de gezondheid. Naast een jacuzzi kopen in Tilburg, kun je veel verschillende soorten sauna’s bestellen, met elk met hun eigen unieke ervaring en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten sauna’s bespreken.

Finse sauna

De Finse sauna is de meest traditionele vorm van sauna en is ook bekend als de droge sauna. Het is een hete kamer waarin de temperatuur tussen 80 en 100 graden Celsius ligt en de luchtvochtigheid laag is. Deze sauna biedt veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van de bloedsomloop, het verlichten van spierpijn en stress en het ontgiften van het lichaam.

Infrarood sauna

De infrarood sauna werkt anders dan de Finse sauna, aangezien het infrarode straling gebruikt in plaats van hitte. De infrarood straling dringt diep door in het lichaam, waardoor het zweetproces gestimuleerd wordt en de bloedsomloop verbeterd. De temperatuur in deze sauna ligt tussen de 40 en 60 graden Celsius, maar het voelt warmer aan door de infrarode straling.

Turkse stoombad

Het Turkse stoombad, ook bekend als een hamam, is een soort sauna met een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur tussen de 40 en 50 graden Celsius. In een hamam wordt gebruik gemaakt van stoom en warm water om het lichaam te ontspannen en te reinigen. Het is een populaire manier om te ontspannen in de Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Zwitserse sauna

De Zwitserse sauna is een combinatie van een Finse sauna en een stoombad. Het biedt de voordelen van beide, waaronder hete lucht en hoge luchtvochtigheid. De temperatuur ligt tussen de 50 en 60 graden Celsius en de luchtvochtigheid is hoger dan in een Finse sauna.

 

In conclusie zijn er veel verschillende soorten sauna’s beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verbetering van de gezondheid of gewoon een andere manier om te ontspannen, er is zeker een sauna die bij je past. Kies de sauna die het beste bij je wensen en behoeften past en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.