De tijd heeft niet stilgestaan en ontwikkelingen in technologie, alsmede in nieuwe materialen zoals kunststoffen en lichtgewicht metalen, hebben ervoor gezorgd dat de stoellift steeds geavanceerder is geworden. Door gebruik te maken van nieuwe materialen is de stoellift aanzienlijk compacter en toch sterker geworden. Wanneer u een stoellift wilt kopen, is er ruime keuze uit modellen, accessoires en opties. De stoellift is er van voordelig en eenvoudig tot prijzig en comfortabel. De keuze is aan u. Via de WMO (wet maatschappelijk ondersteuning) kunt u in sommige gevallen een traplift aanvragen. 

Gratis Offertes voor stoellift kopen. Altijd eerst vergelijken!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een stoellift voor uw trap? Laat trapliftexpert.nl u helpen om in contact te komen met leveranciers van stoelliften bij u uit de regio. U hoeft alleen uw contactgegevens achter te laten en meerdere gespecialiseerde bedrijven nemen contact met u op om een afspraak te maken. Een vertegenwoordiger komt bij u langs om uw wensen en voorkeuren te vernemen, alsmede om de trap waarop de stoellift moet komen te inspecteren. Er wordt op basis van deze informatie een offerte op maat gemaakt. Laat u gerust meerdere leveranciers langskomen. Dit is gratis en vrijblijvend. De leveranciers willen u graag helpen en zijn bereid tijd en energie te investeren om hopelijk uw opdracht te mogen uitvoeren. U doet er verstandig aan om de offertes van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. U zult zien dat prijzen uiteenlopen. U kunt makkelijk kiezen voor de beste aanbieding! Dat kan u tot wel honderden euro’s besparen.

Stoellift kopen

Wanneer u een stoellift gaat kopen, zijn er meerdere aspecten waar u op moet letten. Enerzijds kunt u zelf rekening houden met uw wensen en voorkeuren met betrekking tot de stoellift. Anderzijds is ook de vorm van uw trap en ruimte in het trapgat of trappenhuis bepalend voor de mogelijkheden.

  • Heeft u een rechte trap of een trap met één of meerdere bochten?
  • Dient uw stoellift één of meerdere verdiepingen te bereiken?
  • Kan de rails van de stoellift aan de buitenzijde of aan de binnenzijde (korte zijde) van de trap worden geplaatst? Beide is mogelijk.
  • Kan de stoellift binnendoor of bent u genoodzaakt een oplossing buitenlangs te zoeken?
  • Heeft u een speciale stoellift nodig, bijvoorbeeld extra stevig?
  • Wilt u speciale features of specifieke aanpassingen? Bijvoorbeeld een draaibare stoel voor het makkelijker op- en afstappen.

Wilt u meer comfort dan een standaard model stoellift. Ook dan zijn de opties talrijk! Ergonomisch gevormde zitting, opklapbare armleuning, automatische draaizitting, in hoogte verstelbare zitting of voetenplank, het zijn zomaar enkele van de mogelijkheden.


Subsidie voor stoellift kopen

Wist u dat u mogelijk een subsidie van de overheid kunt krijgen wanneer u een stoellift wilt kopen. De overheid stelt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) hulp beschikbaar bij de aanschaf van een stoellift. Het is de gemeente die deze subsidieregeling uitvoert. De ondersteuning kan in de vorm van geld zijn, het zogeheten Persoonsgebonden budget (PGB). U kunt met deze financiële steun de stoellift kopen die u zelf uitkiest. De gemeente kan ook ondersteuning bieden in natura: de gemeente schaft dan een stoellift voor u aan. U heeft dan geen invloed op de keuze van de stoellift. Of u in aanmerking komt voor een subsidie, kunt u navragen bij uw eigen gemeente.