Een psycholoog is natuurlijk een bekend begrip voor iedereen, maar wat doet een psycholoog nou precies? En wat zijn de meest voorkomende redenen dat mensen naar de psycholoog gaan? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vraag en wie weet is een psycholoog ook een passende oplossing voor je probleem of situatie. Dat zou dan voor beide partijen een positieve uitkomst zijn. 

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog Gouda is een persoon waar je mee over je problemen kan praten maar ook iemand waarmee je aan je problemen kan werken. Om aan je problemen te werken moet je ze natuurlijk eerst uitspreken en toelichten. Dit kan bij een psycholoog, deze maakt ondertussen aantekeningen en een plan van aanpak voor je problemen. Na deze introductie fase kan je dus samen met de psycholoog beginnen om aan je problemen of schade te werken. Het fijne aan een psycholoog is ook dat je geheimen echt geheim blijven wegens het beroepsgeheim dit geeft natuurlijk een fijn gevoel. 

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Een psycholoog is een goede hulp om te leren omgaan met bepaalde problemen of met een bepaalde situatie. Je moet wel voor jezelf bedenken wanneer het nodig is om naar een psycholoog te gaan, hieronder hebben we een paar van die situaties voor je op een rijtje gezet waarin het een aanrader is om een psycholoog te benaderen.

Jeugd schade

Een veel voorkomende reden is dat mensen op latere leeftijd pas gaan praten over de minder fijne jeugd die ze achter de rug hebben. Dit kan verschillende redenen hebben natuurlijk, dit varieert van misbruik tot pesterijen op school.

Scheiding

Het kan ook voorkomen dat je natuurlijk helemaal verslagen uit een moeilijke scheiding komt, dit gaat je natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten. Dan is het fijn om je problemen uit te spreken bij iemand die goed naar je luistert en ook met een plan kan komen om je er weer bovenop te helpen. Het is ook wel fijn aan een psycholoog dat je weet dat hij of zij helemaal los van je situatie staat en dus echt een neutrale visie op je problemen heeft. Dan weet je in ieder geval dat je echt hetgeen te horen krijgt wat je moet horen in plaats van dingen die gezegd worden uit medelijden.

Voor meer info over psychologen kijk dan even op Denk Pro