Wil je graag meer informatie over gehoortests? Ben je op zoek naar een audicien Den Bosch? Wil je weten wat een audicien precies doet? Mooi! In dit artikel krijg je namelijk antwoord op al je vragen omtrent gehoorapparaten.

Een audicien uitkiezen

Niet (meer) goed kunnen horen is erg lastig en beperkt je in het dagelijkse leven. Als je vermoedens hebt dat je gehoor achteruit gaat, kun je een gehoortest laten doen. Hiervoor kun je terecht bij een audicien bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een audicien Den Bosch. Voorafgaand aan je bezoek kun je reviews en ervaringen lezen op internet. Veel audiciens zijn aangesloten bij een keten, maar sommige werken ook geheel zelfstandig. Aan jou de keus wat je het prettigste vind. Ook kunt je je keuze baseren op het merk waarmee de audicien werkt, of op de prijs. Hierover kun je van te voren advies inwinnen bij de audicien. De prijs van het hoortoestel hangt af van bijvoorbeeld het model en kenmerken, maar ook van hoe u verzekerd bent.

Gehoortest

Je komt natuurlijk niet voor niets bij de audicien; bijna altijd zal je bezoek beginnen met een gehoortest. Middels de test bepaalt de audicien of er sprake is van een gehoorbeperking. Hij of zij zal allereerst wat zaken met je bespreken en vragen stellen. Vervolgens kan worden overgegaan tot de uitwendige test, waarbij je een koptelefoon op krijgt. Door deze koptelefoon worden geluidjes afgespeeld. Als je een geluid hoort, druk je op een knop. Op basis van deze resultaten zal de audicien bepalen hoe het gesteld is met het gehoor.

Hoe werkt een gehoorapparaat?

Uit de test is gebleken dat je je gehoor kunt ondersteunen met een gehoorapparaat. Dit apparaatje, die vandaag de dag enorm klein en haast onzichtbaar zijn, bestaat uit allerlei onderdelen waaronder de microfoon die geluid opvangt. Dankzij de luidspreker komt het geluid in het oor terecht. De computerchip vangt het signaal op, bewerkt en versterkt deze én zorgt ervoor dat de ruis wordt gefilterd. Ook bevat het gehoortoestel een schakelaar, waarmee u het toestel indien gewenst uit kunt zetten. De audicien zal je uitleg geven over de functies van het toestel. Voor het aanmeten en afstellen van het gehoortoestel kun je ook terecht bij de audicien. Ditzelfde geldt voor controle en eventuele reparatie van het gehoorapparaat.