Op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) kunnen kwetsbare ouderen en mensen die met een handicap of een psychische aandoening te maken hebben, ondersteund worden door intensieve zorg en ondersteuning. Hierbij is het mogelijk dat de desbetreffende persoon thuis woont of in een instelling. Door het CIZ wordt beoordeeld of iemand wel of niet in aanmerking komt voor zorg uit de de Wlz. Hiernaast kunnen kwetsbare burgers zich ook beroepen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ben jij thuiswonend? En wil je weten wat voor steunmiddelen het leven een stuk makkelijker kunnen maken? Dan zullen wij je hier in dit artikel meer over vertellen!

Vind de perfecte meubels

Veel mensen die minder mobiel zijn, willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit komt natuurlijk doordat hun thuis een vertrouwde plek is en dat zij hun autonomie en zelfstandigheid kunnen behouden. Om ervoor te zorgen dat de dagen thuis soepeler verlopen, kan het fijn zijn om ergonomische meubels of middelen te hebben die dit mogelijk maken. Gezien het lastig kan zijn om de perfecte meubelen te vinden, is het fijn als je weet in welke richting je kunt kijken. Het is dan ook goed om te weten dat je een kijkje kunt nemen op de website van meubelzorg.nl. Op deze website kan er naar een breed assortiment van meubels gekeken worden. Deze meubels zien er stijlvol uit, maar ze doen ook wat ze zeggen. Daarnaast kun je in contact komen met professionele vakmensen die je advies kunnen geven over de meubelen die bij jouw persoonlijke situatie passen.

Ergonomische stoelen

Om alvast een beetje in de goede richting gewezen te worden, is het goed om te weten dat een sta op stoel een waardevolle toevoeging kan zijn in het interieur van kwetsbare burgers. Dit komt doordat deze stoel de gewenste steun biedt bij het plaatsnemen en opstaan uit de stoel. Het fijne aan deze stoel is dat het op een ergonomische wijze, volledig op maat gemaakt kan worden. Om dit gedaan te krijgen zullen experts nagaan wat de ideale zithoogte is, de diepte van de stoel en op welke hoogte de hoofdsteun moet staan. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar de zitbreedte en de juiste hoeveelheid steun voor je wervelkolom. Dit zal ervoor zorgen dat je gebruik kunt maken van de perfecte stoel. Om kosten te besparen, kan er worden nagegaan of deze stoel door de Wlz of Wmo vergoed kan worden.

Samenvattend, mensen die kwetsbaar zijn of minder mobiel zijn, kunnen ondersteund worden vanuit de Wlz of Wmo. Dit maakt het voor hen makkelijker om langer thuis te blijven. Dit zorgt ervoor dat zij langer zelfstandig en autonoom zijn.